Autosleutels laten bijmaken? Hoeveel kost het ?

Autosleutels laten bijmaken? Een tweede sleutel laten maken kan erg handig zijn, bijvoorbeeld als je er eentje kwijtraakt of als je iemand anders toegang wilt geven tot je auto. Het is echter niet altijd nodig om een tweede sleutel te laten maken. In sommige gevallen kan het namelijk ook mogelijk zijn om de bestaande sleutel te dupliceren. Dit is overigens wel afhankelijk van het soort sleutel dat je hebt en van de auto waarvoor hij bedoeld is.

Laten we eerst eens kijken naar de kosten die gemoeid zijn met het laten maken van een tweede sleutel. Hierbij is het natuurlijk belangrijk om te weten of je simpelweg een duplicaat wilt of dat er sprake is van een speciale code-sleutel. In beide gevallen moet je rekening houden met de vaste kosten van de slotenmaker. Deze kosten zijn meestal circa €25,00. Daarnaast zijn er ook nog andere variabele kosten, zoals de kosten voor het materiaal en eventuele extra arbeid. De totale uiteindelijke kosten liggen hierdoor over het algemeen tussen de €50,00 en €100,00.

Nogmaals, als je een auto bezit, is het belangrijk om je voertuig goed te beveiligen. Door een tweede of zelfs derde sleutel bij te maken, ben je minder afhankelijk van autobedrijven of slotenmakers en ben je beter voorbereid op onverwachte situaties. Wees dus verstandig en stel jezelf goed in de steek door een reserve sleutel te laten maken!

Als je dus van plan bent om meerdere mensen toegang tot jouw auto te geven, is het verstandig om een tweede sleutel te laten maken. Op deze manier ben je voorbereid op alle situaties en kan iedereen zonder problemen hun weg vinden.