Populariteit stijgt met kunststof spuitgieten

Ondernemers zien steeds vaker het voordeel in van kunststof spuitgieten. Niet alleen zal het product naar wens worden gerealiseerd, ook kan er in een grote oplage gewerkt worden. Hierdoor hoef jij niet lang te wachten op jouw bestelling en kan de productie vlekkeloos doorgaan. Het prettige hiervan is dat het volautomatisch verwerkt zal worden. Maar hoe werkt eigenlijk kunststof spuitgieten? En waar dien je rekening mee te houden?

De stappen van kunststof spuitgieten

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van spuitgieten, dan zal je ervaren hoe dat er onder hoge druk gewerkt kan worden. Niet alleen wordt het automatisch verwerkt, ook zal de productie gestroomlijnd gebeuren. Hierdoor kan er, ongeacht de grootte van de bestelling, snel gewerkt worden. Als eerste zal het granulaat worden gesmolten tot het vloeibaar genoeg is. Vervolgens wordt het onder hoge druk ingespoten in een matrijs.Het matrijs is koud waardoor het snel zal stollen en de gewenste vorm krijgt.

Het matrijs heeft de vorm al hoe dat jij het product wilt hebben. Aan het einde van deze behandeling zal het product worden gecontroleerd en op basis hiervan wordt het matrijs opnieuw gebruikt voor de volgende ronde.

Wanneer jij aan de slag wilt gaan als spuitgieter zal je wel de nodige diploma’s moeten hebben. Maar als dit het geval is, dan ligt een vacature spuitgieter klaar voor je bij Naberplastics.com! Zij zijn namelijk op zoek naar versterking voor het team!